Selecteer een pagina

Smakelijk Lezen is een campagne van Humanitas District Noord. Met Smakelijk Lezen vragen ze daarmee aandacht voor laaggeletterdheid en zamelen geld in om hun vrijwilligersprojecten om taalontwikkeling bij kinderen mogelijk te maken. Een initiatief dat Cycling Espresso een warm hart toedraagt en daarom organiseren wij op 10 september aanstaande een speciale rit. Op deze dag slaan Groningen en Sneek de handen ineen en rijden beide groepen naar Drachten. Hiermee willen wij ons steentje bijdragen aan dit project.

Naast meer bekendheid voor het thema hopen we natuurlijk ook geld in te zamelen voor het project en daarmee meer vrijwilligers te laten voorlezen. Wat kan jij doen? Natuurlijk kan je meefietsen, deze pagina of ons event op Facebook delen en natuurlijk een donatie doen. Dat laatste kan via de knop hieronder! Voor nu alvast super bedankt en tot 10 september in Groningen, Sneek of misschien wel in Drachten!

 

Wat doet Humanitas?

Het is belangrijk dat kinderen op jonge leeftijd de Nederlandse taal leren. Humanitas District Noord heeft 15 afdelingen die zich inzetten voor de taalontwikkeling en -ondersteuning voor kinderen tot 12 jaar. Dit door voor te lezen en taalspelletjes te spelen met de kinderen met verschillende achtergronden. In 2016 hebben 574 vrijwilligers 607 kinderen ondersteund in de provincie Drenthe, Groningen en Friesland. We streven naar een groei van 10 procent in 2018.

Wat doet Cycling Espresso?

Om meer aandacht te krijgen voor taalontwikkeling en -ondersteuning te krijgen organiseren wij eenmalig een speciale rit voor het goede doel. Wij stappen in Groningen en Sneek op en rijden naar Drachten waar we elkaar ontmoeten.

Waarom taal?

Door al vroeg kennis op te doen over taal kan dit bijdragen aan de sociale ontwikkeling van kinderen. Ze kunnen zich uiten, verstaanbaar maken en zijn in staat om te communiceren met leeftijdsgenoten. Op deze manier is de kans groter dat zij zich goed kunnen ontwikkelen en een prettiger leven krijgen.

Wanneer een kind te maken heeft met taalachterstand is het onzeker in de klas, maakt moeilijk vriendjes en durft al helemaal niet bij een (sport)vereniging. Terwijl dit alles een belangrijke rol speelt voor de (sociale) ontwikkeling van het kind. Taal, spel, sport en ook vrienden, school en verenigingen vormen een kind. De vrijwilligers van Humanitas dragen op een positieve manier bij in deze ontwikkeling door kind en gezin op speelse wijze in contact te brengen met taal.

Groningen/Sneek – Drachten en v.v.

10 SEPTEMBER 2017 – VANAF 10:30

Groningen

Verzamelen doen we bij Doppio Espresso aan de Brugstraat. Hier staat de koffie en al de gehele week de collectebus klaar.

Sneek

Net als altijd verzamelen we bij Royaal Belegd. Hier staat de koffie en wat lekker voor erbij al klaar!