Selecteer een pagina

ALLE FEITEN OP EEN RIJ


Land: Nederland
Provincie: Drenthe, Groningen
Gemeenten: Noordenveld, TynaarloGroningen, Zuidhorn
Wegdek: Verhard, Fietspaden, Openbare weg
Routetype: Sight Seeing, Toeren
Bij windrichting: noord, zuid
In jaargetijde: Lente, Winter

Afstand: 53 kilometers
Fietstijd: 127 minuten (25km/h)
106 minuten (30km/h)
91 minuten (35km/h)

Ik wil deze route rijden! DOWNLOAD ROUTE

Tritanium Clubroute – Rondje Norg

Sinds 2002 fietst Groningen Studenten Triathlon Vereniging Trianium rondom Groningen. In november van dat jaar Weerd de club opgericht door een tiental mannen en vrouwen. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot een bloeide studentenclub waar iedereen, van nationale atleet tot beginner, terecht kan. Het ruime trainingsaanbod zorgt ervoor dat iedereen zijn lol op kan. Naast de organisatie van haar eigen wedstrijden wordt er vanuit Tritanium ook mee gedaan aan wedstrijden. Hierbij staan de verschillende divisies centraal. Natuurlijk moet hiervoor wel getraind worden en daarom wordt er vaak gezwommen, gefietst en gelopen. Voor het fietsen wordt regelmatig Norg aangedaan.

De route kan zowel met als tegen de klok in gereden worden. Fiets je hem met de klok mee dan voert de route je vanuit de stad je door het stadspark en Eelderwolde naar de Onlanden. Vanuit hier is het in zuidelijke richting geheel rechtdoor tot in Winde. Hier loopt de route ‘rechtdoor’ waarna er eerst links en vervolgens rechts afgeslagen wordt op de twee T-splitsingen. Door het bos kom je in Norg alwaar je rechts gaat richting Langelo en Roderesch. Hier is het even opletten want de route die achter Roden langsloopt wordt opgezocht. Via Nietap wordt Leek geschampt en is het via Midwolde, Lettelbert, Oostwold en de Poffert richting stad.

Over Tritanium

G.S.T.V. Tritanium is opgericht in 2002 met een kleine 10 man. Sindsdien is de vereniging uitgegroeid tot een ledenaantal ronde de 60. Ook worden jaarlijks meerdere wedstrijden georganiseerd en doet Tritanium mee aan verschillende divisies voor zowel heren als dames. Ben jij student en zoek je afwisseling? Dan is Tritanium echt iets voor jou.

Trainingstijden

Zwemmen
Di – 19.00-20.00 – WAS-Bad
Vr – 7.30-8.30 – WAS-Bad (TTZT)
Fietsen
Do – 18.00 (mrt-okt) – zie Facebook
Do – 20.00-21.00 (okt-mrt) – ACLO
Lopen
Ma – 18.30-20.00 – Atletiekbaan
Wo – 19.00-20.30 – Atletieknbaan
Za – 10.00-12.00 (okt-feb) – Hoornseplas

Brinken

Als je door het dorp fiets, kan je goed zien dat het een belangrijk dorp geweest is. Het dorp telt maar liefst vijf brinken en dat is als een van de weinige Drentse dorpen. De brinken worden nog altijd op de zelfde manier gebruikt als honderden jaren gelden toen alleen het centrum van het dorp bestond. Onderhand zijn er aan alle kanten van het dorp delen bijgebouwd. Op de centrale brink vind je ook de dorpspomp. Hier wordt ook vier keer per jaar aan het Oosteinde een grote paardenmarkt gehouden. Rond de Norgermarkten wordt steevast een heel ‘paardenspul’ georganiseerd, zoals het bekende Tuigpaardenconcours voor aangespannen paarden en de traditionele wedstrijden ringrijden.

Langs oude klinkerweggetjes…
De Norger brinken zijn in alle opzichten het centrum van het dorp. Je vindt er de winkels en de terrasjes (goed voor appeltaart met koffie!) waar gemoedelijkheid en gezelligheid troef zijn. En hoeveel mensen er ook in het dorp zijn, op de klinkerweggetjes ten zuiden van de Brink ben je snel weer helemaal alleen. Hier zal het je weinig moeite kosten om tussen de piepkleine boerderijtjes terug te dromen naar de tijd toen het leven zich in een rustiger tempo afspeelde…

Foto’s: Sjaak Kempe

Cycling Espresso Groningen

Fiets mee

Nog meer Groningen leren kennen? Fiets dan vrijblijvend en gratis mee met Cycling Espresso Groningen. Wel hebben we een paar spelregels. We fietsen onder het motto 'samen uit, samen thuis', zodat iedereen mee kan komen. Daarnaast zijn een helm en goedwerkende racefiets verplicht om mee te mogen rijden.

Startlocatie

Doppio Espresso Groningen
Adres: Brugstraat 6
CE-Deal: Knipkaart voor 10€
Email: Groningen@cyclingespresso.nl

Tijden

Verzamelen: vanaf 10.30 uur
Vertrek: stipt 11.11 uur
Ritduur:  ~ 2.00 – 2:30 uur

Data 2017

December: 17 & 31

Data 2018

Januari: 14 & 28
Februari: 11 & 25
Maart: 11 & 25
April: 8 & 22
Mei: 6 & 20
Juni: 3 & 17
Juli: 1, 15 & 29
Augustus: 12 &26
September: 9 & 23
Oktober: 7 & 10
November: 4 & 18
December: 2, 16 & 30