Selecteer een pagina

ALLE FEITEN OP EEN RIJ


Land: Nederland
Provincie: Groningen
Gemeenten: Appingedam, Eemsmond, Loppersum
Wegdek: Verhard, Fietspaden, Openbare weg
Routetype: Lekker doorrijden, Toeren
Bij windrichting: oost, west
In jaargetijde: Lente, Zomer, Herfst

Afstand: 64 kilometers
Fietstijd: 154 minuten (25km/h)
128 minuten (30km/h)
110 minuten (35km/h)

Ik wil deze route rijden! DOWNLOAD ROUTE

Rondje Loppersum

De Molenweg in Loppersum is het startpunt van deze prachtige route door de Gemeente Loppersum. Zoals de straatnaam al doet vermoeden staat aan deze straat midden in het dorp een korenmolen die in 1849 werd gebouwd. Loppersum achterlatend wordt een klein stuk langs de provinciale weg gefietst om met een boogje door Stedum te fietsen en met een lusje via Fraamklap naar uiteindelijk Middelstum te rijden. Middelstum kent een historisch centrum en er zijn nog veel bouwwerken te zien die eeuwen oud zijn. Net buiten de route ligt bijvoorbeeld de toegangspoort tot de Asingaborg van begin 17e eeuw. Na Middelstum gaat de route langs Huizinge, Westeremden, Garsthuizen en ’t Zandt. ’t Zandt is de plaats die eind 2007 landelijke bekendheid kreeg door de pyromaan die er actief was, dat was lang geleden en onderhand kan er weer rustig door dit typische Groninger dorp gereden worden.

De route gaat slingerend richting Appingedam en via de Stadsweg naar Wirdumerdraai. Bij Wirdumerdraai wordt er een vierkant gereden door Garrelsweer waarbij de route langs het natuurreservaat Hoeksmeer loopt. Dit bevindt zich tussen Garrelsweer en het Eemskanaal. Het natuurgebied is een plaats waar veel water-, weide- en moerasvogels hun thuis vinden. Je zou er nog eens een Lepelaar kunnen spotten. Terug in Wirdumerdraai gaat de weg terug naar Loppersum, vlak voor de finish  gaat de route voor de tweede keer door Eenum.

Stops onderweg

Cycling Espresso startlocatie Holtbar Conceptstore

HOLTBAR

Oude Kijk in ’t Jatstraat 20, Groningen
In deze “cool and collected” shop en koffiebar vind je niet alleen de lekkerste koffie, je vindt hier ook een frisse mix van (woon)accessoires, stationery, beauty, kleding, boeken en sieraden.

Hotel Spoorzicht

Bijzondere plaatsnamen

De hoogtepunten van deze route zijn nogal divers, want ze liggen verspreid door de gemeente. Loppersum kent een groot aantal bijzondere plaatsen welke allemaal tijdens deze route aangedaan worden. Noteer ze maar vast, want dan weet je zeker dat je er niet een gemist hebt.

  • Honderd
  • Lutjewijtwerd
  • Westerwijtwerd
  • Hoeksmeer
  • Startenhuizen
  • Oosterwijtwerd
  • ’t Zandt
  • Zeerijp
  • Wirdumerdraai
  • Leermens

Mocht je Vierburen of De Weer tegen komen? Dan heb je zeker nog twee mooie plaatsnamen te pakken, echter weet je wel dat er dan iets mis gegaan is, want deze plaatsen liggen niet op de route.

Cycling Espresso Groningen

Fiets mee

Nog meer Groningen leren kennen? Fiets dan vrijblijvend en gratis mee met Cycling Espresso Groningen. Wel hebben we een paar spelregels. We fietsen onder het motto 'samen uit, samen thuis', zodat iedereen mee kan komen. Daarnaast zijn een helm en goedwerkende racefiets verplicht om mee te mogen rijden.

Startlocatie

Doppio Espresso Groningen
Adres: Brugstraat 6
CE-Deal: Knipkaart voor 10€
Email: Groningen@cyclingespresso.nl

Tijden

Verzamelen: vanaf 10.30 uur
Vertrek: stipt 11.11 uur
Ritduur:  ~ 2.00 – 2:30 uur

Data 2017

December: 17 & 31

Data 2018

Januari: 14 & 28
Februari: 11 & 25
Maart: 11 & 25
April: 8 & 22
Mei: 6 & 20
Juni: 3 & 17
Juli: 1, 15 & 29
Augustus: 12 &26
September: 9 & 23
Oktober: 7 & 10
November: 4 & 18
December: 2, 16 & 30