Selecteer een pagina

ALLE FEITEN OP EEN RIJ


Land: Nederland
Provincie: Groningen
Gemeenten: Bedum, Ten Boer, Eemsmond, Groningen, Loppersum
Wegdek: Verhard, Fietspaden, Openbare weg
Routetype: Toertocht, Lekker doorrijden, Toeren
Bij windrichting: zuid, zuid-west
In jaargetijde: Lente, Zomer, Herfst, Winter

Afstand: 63 kilometers
Fietstijd: 151 minuten (25km/h)
126 minuten (30km/h)
108 minuten (35km/h)

Ik wil deze route rijden! DOWNLOAD ROUTE

Ronde Loppersum – Groningen

Vanuit Loppersum is dit een route van bijna 63 kilometer die onder andere de Grote Markt in Groningen over gaat. Vanuit Loppersum start de route in noordelijke richting naar Garsthuizen en Eppenhuizen. Vanaf hier gaat het meer in de richting van Groningen, via Kantens, inclusief terp, Middelstum en Bedum om uiteindelijk via de Wolddijk daadwerkelijk de stad in te rijden. In de Groningen kom je over de Korreweg, door het centrum en via de oude stadsweg, wordt de stad verlaten.

Tegenwoordig is in de stad de Stadsweg voor een groot deel fietspad, maar vroeger was het de hoofdweg tussen Emden en Groningen.  Een klein stuk de provinciale weg volgende naar Delfzijl wordt gevolgd tot de afslag naar Garmerwolde, Thesingh. Dezelfde weg komt uit in Sint Annen, om naar Ten Boer te kunnen fietsen rijdt je dwars door het dorp. In Ten Boer kom is het een weerzien met de Stadsweg die gevolgd wordt tot er kan worden afgeslagen naar Lellens. Stedum laten we vervolgens letterlijk links liggen en over de Delleweg en het fietspad naast de N996, kom je terug in Loppersum.

Stops onderweg

Hotel Spoorzicht

Cycling Espresso startlocatie Holtbar Conceptstore

HOLTBAR

Oude Kijk in ’t Jatstraat 20, Groningen
In deze “cool and collected” shop en koffiebar vind je niet alleen de lekkerste koffie, je vindt hier ook een frisse mix van (woon)accessoires, stationery, beauty, kleding, boeken en sieraden.

Borg Ewsum

Aan de noord-oost kant van Middelstum ligt de voormalige borg Ewsum of De Oort. Van de borg staan alleen de schutskoepel uit 1472 en een van het schathuis overeind. Hoewel het onzeker is wordt deze borg als stamslot voor de familie Van Ewsum gezien. Hoewel de borg voor het eerste officieel vermeld staten een oorkonde uit 1371, staat in een oudere oorkonde dat jonker Ewe een kasteel had ‘in den Oert’. Waarschijnlijk was Ewsum oorspronkelijk een steenhuis, daar een dergelijk gebouw deels zichtbaar is achter de traptoren op een kopie van een schilderij uit rond 1600.

Foto’s: Hardscarf

Cycling Espresso Groningen

Fiets mee

Nog meer Groningen leren kennen? Fiets dan vrijblijvend en gratis mee met Cycling Espresso Groningen. Wel hebben we een paar spelregels. We fietsen onder het motto 'samen uit, samen thuis', zodat iedereen mee kan komen. Daarnaast zijn een helm en goedwerkende racefiets verplicht om mee te mogen rijden.

Startlocatie

Doppio Espresso Groningen
Adres: Brugstraat 6
CE-Deal: Knipkaart voor 10€
Email: Groningen@cyclingespresso.nl

Tijden

Verzamelen: vanaf 10.30 uur
Vertrek: stipt 11.11 uur
Ritduur:  ~ 2.00 – 2:30 uur

Data 2017

December: 17 & 31

Data 2018

Januari: 14 & 28
Februari: 11 & 25
Maart: 11 & 25
April: 8 & 22
Mei: 6 & 20
Juni: 3 & 17
Juli: 1, 15 & 29
Augustus: 12 &26
September: 9 & 23
Oktober: 7 & 10
November: 4 & 18
December: 2, 16 & 30