Selecteer een pagina

ALLE FEITEN OP EEN RIJ


Land: Nederland
Provincie: Groningen
Gemeenten: Ten Boer, Groningen, Hoogezand-Sappemeer, Oldambt, Slochteren, Veendam
Wegdek: Verhard, Fietspaden, Openbare weg
Routetype: Toeren
Bij windrichting: zuid-oost
In jaargetijde: Lente, Zomer, Herfst, Winter

Afstand: 83 kilometers
Fietstijd: 199 minuten (25km/h)
166 minuten (30km/h)
142 minuten (35km/h)

Ik wil deze route rijden! DOWNLOAD ROUTE

Knapzak route

Vanuit Thesinge is dit een fietsronde van ongeveer 84 kilometer die naar het zuidoosten gaat. Vanuit Thesinge wordt er eerste naar de Provinciale weg die naar Ten Boer leidt gereden. Bij de verkeerslichten is de oversteek om zo Woltersum te vinden en via de noordzijde van het Eemskanaal de brug over het kanaal te slechten. Verder naar het zuid-oosten is daar eerst Schildwolde, verderop Noordbroek en door twee van de belangrijkste verkeerd aders uit te provincie te passeren rijdt je zo Scheemda in. Met een lusje wordt het zuidelijkste puntje in deze route aangedaan, namelijk Veendam. Er is doorsteek mogelijk tussen Meeden en Muntendam waarmee je goed 8,5 kilometer minder hoeft te fietsen. Vanuit Veendam gaat het terug naar het noordwesten met als eerste zoals eerder genoemd Muntendam op de fietsroute. Na Noordbroek kan Zuidbroek niet missen op deze route. Verder naar het westen, wordt het centrum van Hoogezand en Sappemeer vakkundig vermeden door aan de andere kant van de snelweg er omheen te gaan. Achteraf kom je als laatste nog door de dorpjes Westerbroek, Engelbert, Middelbert en via de stadsweg in Garmerwolde en uiteindelijk weer terug in Thesinge.

OP PAD MET DE KNAPZAK

De knapzak, de doek die met de punten in elkaar geknoopt om hangend aan een stok te worden meegenomen. De Knapzak heeft iets uit het verre verleden van een eenzame reiziger ie alleen het broodnodige met zich mee heeft.  De definitie van de is van Dale is een beetje ander: “tas voor eten”. Op deze route door het platteland kan je opzoek gaan om je knapzak. Vergeet ook niet een paar euro mee te nemen.

Gedurende het fietsseizoen zijn onderweg de nodige producten te vinden die je in je knapzak mee kan nemen. Aardappelen, aardbeien, zuivel, appelen, peren en nog veel meer is langs de weg te krijgen. Meestal staat er bij de oprit van de boerderij een klein ‘kraampje’ met daarin deze super verse producten uitgestald. Met een contante bijdrage in een potje dat erbij staat kan je je knapzak vullen voor een lekkere lunch na de rit of het avond eten. Of je hebt een heuse boerderij winkel waar je (ook op bestelling) je vlees, groente, fruit of zuivel kan halen. Verser dan dit kan je het echt niet krijgen.

D&U Advies

De innerlijke mens

Herman Hofstee is voormalig toploper met verschillende Nederlandse titels op zijn naam. Hij weet dan ook als geen ander hoe belangrijk het is om de innerlijk mens van energie te voorzien. De route van zijn bedrijf D&U Advies loopt daarom langs verschillende boerderijwinkels in de provincie Groningen, want boeren adviseren is de kern Herman zijn activiteiten.

Contact

D&U Advies
Sylviuslaan 8
9728NS Groningen

050 525 89 55
Herman.hofstee@du-groep.nl