Selecteer een pagina

ALLE FEITEN OP EEN RIJ


Land: Nederland
Provincie: Drenthe, Groningen
Gemeenten: Aa en Hunze, Borger-Odoorn, TynaarloBedum, Groningen, Leek, De Marne, Winsum, Zuidhorn
Wegdek: Verhard, Fietspaden, Openbare weg
Routetype: Toertocht
Bij windrichting: noord, zuid-oost, zuid, noord-west
In jaargetijde: Lente, Zomer

Afstand: 105 kilometers
Fietstijd: 252 minuten (25km/h)
210 minuten (30km/h)
180 minuten (35km/h)

Ik wil deze route rijden! DOWNLOAD ROUTE

Haren – Haren Toertocht

De naam zegt het al, want Haren-Haren is een toertocht die vanuit Haren (Gr) naar Haren in Duitsland en terug loopt. Dit is de langere route van 165 kilometer, welke je van Haren naar Haren en terug leidt. Dit is de kortere route van de toertocht  die van Haren naar Odoorn loopt en terug. die gereden kan worden. Met deze route zit je nog altijd boven de 100 kilometer, 105 om preciezer te zijn. Vanuit de startplaats Haren worden in een bijna rechte lijn achtereenvolgens Zuidlaren, Annen en Eext aangedaan. Na Eext wordt het bos bij Drouwernerzand deels doorkruisd waarna Gasselte en Borger aangedaan worden. Na Borger is het weer in een rechte lijn naar het zuidelijkste punt van de route in Odoorn.

Vanuit Odoorn loopt de tocht weer in noordelijke richting en doet na De Kiel het schone Schoonloo aan. De velden tussen Eext, Vredenheim en Rolde vormen vanaf hier het decors tot aan Anderen. Glooiend wordt Gasteren aangedaan om hier een kleine stuk via de grote weg richting Taarlo af te buigen. Dan rest er nog een plaats met een o op het eind, namelijk Tynaarloo alvorens Glimmen en tot slot Haren als finish worden bereikt.

De Groene Parel

Het initiatief Haren-Haren komt van twee Harense ondernemers, Jeroen de Grijs en Ronald Zuidema, die met de organisatie van de ultieme Wielerklassieker nieuwe netwerken en samenwerking in de regio willen stimuleren. ‘Met de jaarlijkse Wielerklassieker Haren-Haren willen we fietsen en gezelligheid in het dorp brengen’, aldus Jeroen de Grijs van assurantiekantoor De Grijs Assurantiën. ‘We organiseren hiermee een sportieve en leuke activiteit voor het dorp en voor de regio. Dat is prima promotie voor de beide gemeenten Haren.’ Want naast Haren in Groningen wordt ook Haren in Duitsland aangedaan.

In de afgelopen jaren is Haren-Haren uitgegroeid tot een jaarlijks evenement met een wisselend karakter. Ieder jaar wordt de route opnieuw gemaakt en worden nieuwe parels in de regio aangedaan. Zo wordt ondermeer over De Hondsrug UNESCO Global Geopark gereden. Daarnaast wordt er samengewerkt met lokale ondernemers aan de route om van deze tocht een succes te maken. De zesde editie heeft 1 juli plaats gevonden, dus in 2019 heb je weer een kans. Inschrijven kan ter zijner tijd via de website.

Foto’s: Willem Jans & Gouwenaar

Cycling Espresso Groningen

Fiets mee

Nog meer Groningen leren kennen? Fiets dan vrijblijvend en gratis mee met Cycling Espresso Groningen. Wel hebben we een paar spelregels. We fietsen onder het motto 'samen uit, samen thuis', zodat iedereen mee kan komen. Daarnaast zijn een helm en goedwerkende racefiets verplicht om mee te mogen rijden.

Startlocatie

Doppio Espresso Groningen
Adres: Brugstraat 6
CE-Deal: Knipkaart voor 10€
Email: Groningen@cyclingespresso.nl

Tijden

Verzamelen: vanaf 10.30 uur
Vertrek: stipt 11.11 uur
Ritduur:  ~ 2.00 – 2:30 uur

Data 2017

December: 17 & 31

Data 2018

Januari: 14 & 28
Februari: 11 & 25
Maart: 11 & 25
April: 8 & 22
Mei: 6 & 20
Juni: 3 & 17
Juli: 1, 15 & 29
Augustus: 12 &26
September: 9 & 23
Oktober: 7 & 10
November: 4 & 18
December: 2, 16 & 30