Selecteer een pagina

ALLE FEITEN OP EEN RIJ


Land: Nederland
Provincie: Groningen
Gemeenten: Bedum, Eemsmond, De Marne, Winsum, Zuidhorn
Wegdek: Verhard, Fietspaden, Openbare weg
Routetype: Toertocht, Lekker doorrijden
Bij windrichting: noord-oost, oost, west, noord-west
In jaargetijde: Lente, Zomer

Afstand: 113 kilometers
Fietstijd: 271 minuten (25km/h)
226 minuten (30km/h)
194 minuten (35km/h)

Ik wil deze route rijden! DOWNLOAD ROUTE

Healthy Ageing Network Northern Netherlands route

Sinds 2017 is het Healthy Ageing Network Northern Netherlands hoofdsponsor van de dames UCI Class 2.1 wedstrijd in het noorden van Nederland. Tijdens dit meerdaagse evenement worden verschillende routes gereden en disciplines verreden. De HANNN Toer route is de vierde etappe uit het schema van de elite dames wedstrijd 2018. De route is 113 kilometer met de start en finish in Winsum.

Vanuit Winsum begin de route via de noordzijde van het Winsumerdiep naar Onderdendam. Hier wordt een kleine lus gemaakt richting via Bedum terug naar Onderdendam en vervolgens Baflo. Bij de sportvelden gaat de route rechtsaf naar Warffum. Vanaf Warffum loopt de route met een lus naar Uithuizen, dit gaat via Usquert, Doodstil, Zandeweer en Oldenzijl naar de oostkant van Uithuizen. Aan de westkant wordt het dorp weer verlaten en wordt er op de Middendijk koers gezet naar het westen. Hier kom je achtereenvolgens door Westernieland, Pieterburen, Wierhuizen, Broek, Kleine Huisjes en Hornhuizen.  Vanaf hier is het bijna letterlijk met een boogje rijden naar Vierhuizen en Ulrum. De route terug naar Winsum maakt dat je bij Schouwerzijl weer bij het Winsumerdiep rijdt. Met ondertussen ruim 96 kilometer op de teller is er nog een kleinere ronde van iets minder dan 17 kilometer. Deze ronde is door de elite dames drie keer gereden en 1 keer in deze route meegenomen. Deze ronde gaat naar Baflo, Mensingeweer en via Schouwerzijl weer terug naar Winsum

Ondanks dat het een route is met een behoorlijk aantal kilometers, zijn er aantal mogelijkheden om stukken af te snijden, zoals bij Onderdendam, Warffum en Broek. Tevens is de kleinere ronde langs Mensingeweer alleen te rijden. Hierdoor kan de afstand worden naar wens worden verkort.

Healthy Ageing Network Northern Netherlands

De HANNN, Healthy Ageing Network Northern Netherlands, is een netwerkorganisatie in Noord-Nederland die ernaar streeft de populatie in het noorden van het land gezonder en gelukkiger ouder te laten worden. Daan Bultje, directeur van HANNN, verwoord het alsvolgt:

“HANNN heeft de ambitie Noord-Nederland gezonder te maken. We willen een beweging op gang brengen van burgers, organisaties, bedrijven en overheden die hier een bijdrage aan willen leveren. In de weken voorafgaand aan de etappewedstrijd willen we een Healthy Ageing Tour-karavaan langs de verschillende startplaatsen laten gaan met activiteiten die een impuls geven aan de gezondheid van alle generaties. Voor ons is de Healthy Ageing Tour dus een geweldige kapstok om alle activiteiten op het vlak van gezondheid bij de inwoners van Noord-Nederland te brengen.”

Om te laten zien dat de daad bij het woord gevoegd zal worden, is er door alle betrokken partijen een pledge ondertekend bij het landelijke programma Alles is Gezondheid. Met deze  pledge is beloofd een bijdrage te leveren aan een gezonder en vitaler Nederland.
Hiernaar zal worden gestreefd met behulp van de Healthy Ageing Tourkaravaan, die in vier categorieën verschillende activiteiten organiseert.

Foto’s: Willem Jans & Gouwenaar

Cycling Espresso Groningen

Fiets mee

Nog meer Groningen leren kennen? Fiets dan vrijblijvend en gratis mee met Cycling Espresso Groningen. Wel hebben we een paar spelregels. We fietsen onder het motto 'samen uit, samen thuis', zodat iedereen mee kan komen. Daarnaast zijn een helm en goedwerkende racefiets verplicht om mee te mogen rijden.

Startlocatie

Doppio Espresso Groningen
Adres: Brugstraat 6
CE-Deal: Knipkaart voor 10€
Email: Groningen@cyclingespresso.nl

Tijden

Verzamelen: vanaf 10.30 uur
Vertrek: stipt 11.11 uur
Ritduur:  ~ 2.00 – 2:30 uur

Data 2017

December: 17 & 31

Data 2018

Januari: 14 & 28
Februari: 11 & 25
Maart: 11 & 25
April: 8 & 22
Mei: 6 & 20
Juni: 3 & 17
Juli: 1, 15 & 29
Augustus: 12 &26
September: 9 & 23
Oktober: 7 & 10
November: 4 & 18
December: 2, 16 & 30

Partners van deze route